Acanthurus leucosternon

Acanthurus leucosternon

Nivel ingrijire Moderat
Comportament Agresiv
Dimensiune minima acvariu 380 l
Dimensiune maxima 23 cm
Compatibilitate recif Excelent
Dieta Ierbivora, alge, pelete, fulgi
Arie de raspandire Indo-Pacificul tropical
Familie Acanthuridae
Powder Blue Tang, Powder Blue Surgeonfish
Hrana si alimentatia: Dieta variata, continand in principal materii vegetale. Administrati-i mancaruri pentru ierbivori uscate si congelate, cu continut de alge marine si Spirulina. Puteti suplimenta cu bucatele de zucchini, broccoli, frunze de salata si sushi nori (alge marine uscate). Hraniti de 3 ori pe zi.
Compatibilitatea cu acvariul de recif: In general un peste sigur. Mananca din microalgele filamentoase si macroalgele carnoase mici. Daca nu este bine hranit, se poate sa mai ciupeasca din coralii duri cu polipi mari.
Ingrijirea in captivitate: Se numara printre cei mai frumosi pesti din comertul acvaristic, dar necesita o ingrijire speciala. Este foarte susceptibil la gris, o slabiciune prezenta la toata aceasta familie, dar exacerbata in cazul acestei specii. Este extrem de agresiv fata de alti surgeonfish, mai ales cei similari lui ca forma si culoare. Cu exceptia bazinelor foarte mari, trebuie sa fie singurul peste surgeonfish sau tang din acvariu. Aceasta specie prezinta un pronuntat dimorfism sexual: masculii sunt considerabil mai mici decat femelele.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.