Acanthurus Sohal

Acanthurus Sohal

Este o specie de pesti frumos colorata care isi are originea in Marea Rosie si Golful Persic si in vestul Oceanului Indian. Desi pesti din aceasta zona sunt ceva mai scumpi, acesti pesti sunt usor de prins cu plasele de pescuit si cu o mare atentie sunt capturati intregi ceea ce le da o rata de supravietuire mult mai mare. Acest gen de peste este greu de intretinut, dar daca aveti un exemplar sanatos aveti mari sanse de a-l aclimatiza si obtine un frumos peste de acvariu.
Hrana pesntru acesti pesti consta intr-o varietate de hrana vie, uscata sau preparata care sa se axeze mult pe partea vegetala si spirulina. Este recomandat hranirea sa se faca de mai multe ori pe zi in cantitati moderate. Acesti pesti sunt teritoriali mai ales in momentul in care introducem in acvariu un nou peste din aceasta rasa, vom declansa o lupta pentru teritoriu intre acesti pesti.
La maturitate pestii din aceasta rasa ajung pana la o lungime de 40 cm si necesita o apa in bazin cuprinsa intre 24 – 26 °C si un bazin cu o capacitate minima de 380 litri.

Sohal Tang, Acanthurus sohal

Acanthurus Sohal

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.