Altolamprologus compressiceps

Origine: Africa, Lacul Tanganyika
Acvariu minim 200litri
dimensiuni 13-15cm
pH: 7.8 – 9.0
Temperatura: 23.9-27.2 °C
Duritate: 12-20 °d
Raport sexe: 1:1 M:F
Dieta:Carnivor, hrana vie, granule, fulgi
Durata de viata: 3-5 ani
Habitat: Lacul Tanganyika, Africa

Masculii sunt mai mari si mai colorati decat femelele.
Se inmultesc prin depunerea icrelor in substrat. Este normal ca posesorul sa nu vada momentul depunerii deoarece acest lucru are loc in secret. De obicei depun intr-o ascunzatoare, pestera sau ghiveri rasturnat, prea mic pentru ca masculul sa poata intra. Femela depune icrele in interior iar masculul elibereaza laptii la intrare, apoi directioneaza laptii spre icre. Pot depune pana ala 200 icre, iar femela poate depune la fiecare 25-35 zile. Puii vor aparea dupa circa o saptamana si sunt destul de mari sa inoate singuri. Cresc foarte greu, pot fi hraniti cu nalupi de artemia.
Ingrijire: acvariul trebuie amenajat cu nisip sau pietris fin, cu ascunzatori formate din piatra si cu iluminare puternica. Filtrarea si oxigenarea trebuie, deasemenea sa fie eficiente. Se recomanda schimbari partiale dese de apa pentru a mentine calitatea acesteia.
Hranire: Pot fi hraniti cu orice tip de hrana, inima de vita, creveti, rame, pestisori. Vor manca si fulgi sau granule dar aceste nu sunt suficiente pentru a induce reproducerea.
Altolamprologus compressiceps sunt pesti rapitori.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.