Barbonymus altus

Barbonymus altus

Distributie: Thailanda, Laos, Cambodgia, Vietnam; Mekong, Klong Chao Phraya si Mae.
Habitat: rauri care sunt predispuse la inundatii in timpul sezonului ploios, precum si zonele inundabile din jurul acestora. Pestii se deplaseaza in zonele agricole si ale padurilor inundate in lunile ploioase sa sehraneasca si sa se reproduca, revenind in rauri cand apa incepe sa se retraga.
Lungime maxima: 18-21 cm
Barbonymus altus este foarte activ si necesita mult spatiu pentru a inota.
Un acvariu cu dimensiunile minime la baza de 150cm x 60cm poate gazdui un grup al acestor pesti.
Temperatura apei: 23-27 °C
pH: 6.0 – 8.0
Barbus barbel este omnivor, pestii salbatici au fost observati hranindu-se cu nevertebrate, alge, pesti mai mici, plante atat acvatice cat si terestre si resturile organice care provin de la asezarile umane. In acvariu este la fel de usor de hranit si va accepta cu lacomie orice mancare pentru pesti oferita.
Nu este o specie agresiva, dar va manca pestii mai mici. Este potrivit pentru acvariile foarte mari.
Pot deveni agresivi daca sunt pastrati in numar insuficient in acvariu. Nu exista diferente evidente intre sexe exceptie facand in perioada de reproducere.
Reproducere: nu sunt relatari despre inmultirea in captivitate, este inmultit ca un peste pentru consum in tarile sale natale.
Parintii nu au grija de puiet, acestia au dimensiuni mari la nastere; femela este capabila sa produca mii de oua la o singura reproducere. Adultii mananca icrele.

Barbonymus altus

Barbonymus  altus

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.