Barbonymus schwanenfeldii

Barbonymus schwanenfeldii

Barbonymus schwanenfeldii – Tinfoil barb:
Distributie: Cambodgia, Laos, Thailanda, Vietnam, Singapore, Malaezia (care cuprinde statele din Sarawak si Sabah pe insula Borneo), Brunei Darussalam si Indonezia (Sumatra si Kalimantan, Borneo). Esteprezent in mai multe sisteme de hidrografice majore, inclusiv Mekong si Chao Phraya.
Habitat: rauri care sunt predispuse la inundatii in timpul sezonului umed, precum si zonele inundabile din jurul acestora. Pestii se deplaseaza in zonele inundate de paduri riverane pentru a hrani si inmulti, revenind in rauri cand nivelul apei incepe sa scada.
Lungime maxima: 30- 35,5 cm
Acvarium minim ar trebui sa aibe dimensiunile de baza de 21cm x 60cm.
Temperatura apei: 22-25 °C
pH: 6.0 – 8.0
Barbonymus schwanenfeldii este un omnivor oportunist, desi studile sugereaza ca este in primul rand un ierbivor; pestii salbatici au fost observat in timp ce se hraneau cu nevertebrate, alge, pesti mai mici, plante acvatice cat si terestre, chiar si cu carcasele animalelor moarte. In acvariu este la fel de usor de hranit si va accepta cu lacomie orice mancare pentru pesti.
Aveti grija sa nu supraalimentati pestii deoarece aceastia sunt foarte lacomi.
Comportament: nu este o specie agresiva dar va manca pesti mai mici. Este potrivit pentru acvariile foarte mari.
Nu exista diferente evidente intre femele si masculi.
Reproducere: nu a fost inmultit in acvariu pana in prezent, o femela este capabila sa dea nastere la mii de oua la o singura reproducere.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.