Barbus barbus – Mreana

Barbus barbus - Mreana

Familie: Cyprinidae, Ordinul: Cypriniformes
Denumiri populare: Mreana, Umbreana, Breana, Cataveica
Origine: Europa Centrala si de Vest, se gaseste si la noi in tara
Durata de viata: pana la 25ani.
Mreana isi foloseste mustatile pentru a cauta mancarea.
Dieta: se hraneste cu insecte si larve ale acestora, viermisori, crustacee, moluste.
Masculul ajunge la maturitatea sexuala la varsta de 3-4ani iar femela la 5-8ani.

Barbus barbus - Mreana in rau

Barbus barbus  -  Mreana

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.