Barbus jae

Barbus jae

Distributie: Africa de Vest, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Gabon, Republica Congo si Republica Democratica Congo.
Habitat: cursuri lente, fluxuri superficiale, umbrite de padure si mlastini cu o vegetatie densa pe margine, apa maronie din cauza eliberari de substantechimice rezultate in urma descompuneri materiei vegetale si substrat format din frunze cazute, crengi si ramuri.
Lungime maxima: 3,5-4 cm.
Acvarium minim recomandat are dimensiunile la baza 45cm x 30cm
Barbus jae pot fi tinuti cu succes intr-un acvariu bine plantat cu o apa moale, avand un substrat moale, cu nisip fiind cea mai buna alegere in care mai pot fi adaugate radacini si ramuri, plasate in asa fel incat sa se formeze o multime de locuri umbroase.
Adaosul de resturi de frunze uscate: fag, stejar sau frunze Ketapang, migdale sunt toate potrivite, se recomanda chiar toate si ar reproduce si mai mult mediul sau natural. Aceasta specie prefera o iluminare slaba.
Temperatura apei: 17-24 °C
pH: 5.0 – 6.5
Duritate: apa foarte moale in intervalul 18 – 90 ppm.
Dieta: in natura se hraneste in special cu larve de insecte si crustacee mici. In acvariu va accepta alimentele uscate de dimensiuni adecvate, dar nu ar trebui sa fie hraniti exclusiv cu acestea, mesele zilnice trebuie sa contina alimente congelate mici si vii cum ar fi Daphnia, Artemia; acestea vor duce la un mai bun colorit si vor incuraja pestii sa se reproduca.
Barbus jae este un peste timid, retras. Se po asocia cu pesti de dimensiuni similare si pasnici cum ar fi: hulstaerti, Aplocheilichthys, roloffi Ladigesia, Adonis Lepidarchus.
Reproducere: s-a observat ca intervine pe parcursul a doua perioade in fiecare an din martie pana in iunie si septembrie-noiembrie, se pot inmulti in captivitate.

Barbus  jae

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.