Bunocephalus coracoideus

Bunocephalus coracoideus

Origine: America de sud: bazinul Amazonului si raurile din Guyana; Brazilia, Peru, Bolivia
Clasificare: Aspredinidae. Subfamilie: Bunocephalinae
Dimensiune maxima 9,5 cm
Temperatura 20-27 ° C
Duritate 8-15 dGH
pH 5,8-7,8
Dimensiuni maxime: 15cm
Acvariu minim recomandat: 70litri
In jurul gurii prezinta mustati, nu are ventuze. Corpul aplatizat este mai mare in zona capului si isi diminueaza dimensiunile treptat, catre coada lunga, ceea ce da pestelui aspectul unui `banjo`, de unde si denumirea de Banjo Catfish. Nu prezinta solzi, dar pielea foarte rugoasa este acoperita de protuberante care-i dau aspectul unei frunze moarte. Camuflajul este completat de alternanta culorilor gri si maro, marmorat cu negru. Ochii sunt de dimensiuni mici si pozitionati pe varful capului.
Peste pasnic si nocturn care se ascunde in nisip pe perioada zilei, deci atentie la alegerea substratului. Pestilor tineri le place sa se ascunda in plante stufoase.
Acvarii plantate cu specii stufoase si substrat de nisip, altfel nu are unde sa se ascunda.
preferabil ca nivelul nitritilor si al nitratilor sa fie cat mai scazut
Hrana:
Peste nepretentios, accepta majoritatea tipurilor de hrana: vie si procesata care cade la fundul acvariului. De preferat sa fie hranit dupa ce s-a stins lumina (noaptea). Doar cei mai infometati sau care au fost obisnuiti asa vor manca in cursul zilei. Poate fi obisnuit sa manance din mana crescatorului; in acest caz se va obisnui si sa manance pe lumina (la lumina zilei sau cu iluminare artificiala).
A nu se asocia cu alte specii care ar putea sa-l priveze de hrana (acelasi tip sau foarte lacomi).

Bunocephalus  coracoideus

Bunocephalus   coracoideus

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.