Caridina Spongicola

Caridina Spongicola

Cei mai mici creveti descoperiti pana in prezent in Sulawesi, atingand la maturitate o lungime maximă de 1,5 cm, prezinta un amestec de linii negre, rosii si albe, datorita carora sunt numiti si creveti curcubeu. Aceasta specie timida si modesta isi va dezvalui culorile minunate abiadupa o aclimatizare corecta in acvariu. Pot fi hraniti cu hrana speciala pentru nevertebrate, chlorella, spirulina, sau apa verde (apa de alge), fulgi de peste si pelete. Se vor hrani doar o data pe zi, de preferabil pe timpul noptii, fiind foarte fricosi, pe timpul zilei vor sta mai mult ascunsi in plante si decoruri. Sexul acestor nevertebrate este greu de stabilit, singura difernta fiind marimea, femelele fiind ceva mai mari. Inmultirea crevetilor arlechin se face sn apa dulce, nu au stadiu larvar, femela purtand ouale pana la eclozare, de obicei 25 – 30 de zile. Puii vor arăta la fel ca parintii lor, dar coloraţia va deveni tot mai intensa, pe masura ce inainteaza in varsta. Nu se cunoaste intervalul la care vor depune din nou, dar se stie ca vor produce doar 15 pui, motiv pentru care raspandirea lor este destul de redusa în randul acvaristilor. Este o specie dificil de intretinut si de inmultit, desi tot mai multi hobisti inregistreaza succese in acest sens. Vor fi gazduiti intr-un acvariu cu multa vegetatie, atat pentru adapost, cat si pentru nutritie. Este foarte important a se evita prezenta oricarei urme de cupru in acvariu, lucru valabil de altfel pentru toate speciile de creveti. Daca veti observa ca micutii stau mai mult ascunsi, aceasta se datoreaza unuia din urmatoarele motive: parametrii apei nu sunt corespunzatori, sunt speriati de ceilalti colocatari din acvariu, sau pur si simplu mai au nevie, de mai mult timp de acomodare.
Origine : Insula IndonezianaSulawesi, lacul Danau, Towuti
Denumire stintifica : Caridina cf. spongicola
Tep: 26 – 29 C
Parametrii apei: PH: 7 – 8.5, Gh: 7 – 10, Kh: 4 – 7
Dimensiuni: 1.3 – 1.5 cm

Caridina  Spongicola

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.