Corydoras albino

Corydoras albino

Ph 5.8 – 7.2
dGH 18° (10°KH)
Temperatura 12° – 26°C
Acvariu minim recomandat: 50litri
Lungime 5,5-6cm
Origine: America de Sud
Acvariul trebuie acoperit bine, pentru a nu sari in afara bazinului, iar acest acoperis trebuie pozitionat destul de departat de suprafata apei, deoarece acesti pesti sunt recunoscuti ca fiind pesti care mai ies repede la suprafata pentru o gura de aer. Se recomanda, mentinerea in grupuri de minim 6 exemplare intr-un acvariu, pentru a avea niste pesti vioi si bine dispusi tot timpul.
Femelele cresc mai mari si tind sa devina mai plinute decat masculii.
Reproducere: acvariu bine plantat, zonele de fund cu nisip in care pestii pot sapa. Dupa schimbari frecvente de apa, aceasta este mai moale, se tin mai multe femele si masculi impreuna si doar un cuplu se va reproduce, dupa aceea se scot parintii pentru ca pot manca icrele. Ouale vor ecloza la o temperatură de 23°-24° C, in aproximativ 4-5 zile. Din pacate, multe oua pot fi afectate de ciuperci. Este recomandabil ca puii sa fie hraniti cu artemia salina, mazare proaspata. Schimbarile frecvente de apa sunt necesare.
Hrana: omnivori, fulgi, granule, tablete, hrana vie.
Familie: Callichthyidae. Ordinul: Siluriformes
Durata de viata: 5ani intr-un acvariu sanatos si echilibrat

Corydoras-aeneus-albinos

Corydoras Albino

Corydoras albino

Corydoras aeneus Albino Longfin:

Corydoras aeneus Albino Longfin

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.