Cyanobacteria – BGA

BGA cyanobacteria Blue Green Algae

Cyanobacteria – Blue Green Algae – BGA
BGA nu este de fapt o alga ci este o bacterie denumita cyanobacteria. Aceasta alga acopera totul cu o pelicula verde albastruie. Se indeparteaza usor manual, dar se dezvolta din nou foarte repede si produce un miros foarte urat. Cel mai adesea aceasta alga se dezvolta pe substrat, dar in special in partea din fata a sticlei unde primeste mai multe lumina.
Cauzele aparitiei: Cea mai importanta cauza a aparitiei acestei bacterii este nivelul scazut al nitratilor, lipsa de miscarea a apei. Uneori apare in setup-urile noi care au lumina si amoniac la un nivel care sa favorizeze aparitia ei. Substraturile si filtrele murdare, dar si circulatia proasta a apei in acvariu pot fi o posibila cauza a aparitiei acestei alge in acvariul dumneavoastra.
O optiune foarte eficienta pentru indepartarea acestei alge este folosirea antibioticului: eritromicina. Cu ajutorul acestuia obtineti rezultate bune, aceasta poate afecta pe langa cyanobacteria si bacteriile folositoare din filtrul biologic, 1 pastila de eritromicina la 25 de litri apa rezolva problema in maxim 2 zile, fara niciun fel de efect negativ, dupa aceea se curata fitrul si se fac schimburi mari de apa ca sa se elimine alga moarta (minim 50%), antibioticul nu afecteaza vietatile din acvariu si nici plantele
Pentru a nu mai aparea pe viitor BGA se recomanda ca sa fie o circulatie, o miscare mai mare a apei din acvariu!

cyanobacteria  BGA

BGA - Blue Green Algae

BGA cyanobacteria Blue Green Algae

cyanobacteria - Blue Green Algae BGA

cyanobacteria BGA

cyanobacteria - BGA

Blue Green Algae

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.