Cyprichromis leptosoma

Cyprichromis leptosoma

Acvariu minim recomandat: 200litri
Dimensiune: 10-11 cm
pH: 8.0 – 9.0
Temperatura: 23 -25 °C
Duritate: 9-19 °d
Raport sexe: 1:2 M:F
Dieta: Carnivor, hrana vie, granule, fulgi
Durata de viata: 8-12 ani
Habitat: Lacul Tanganyika, Africa
Familie: Cichlidae
Masculul este colorat argintiu-maron, are coada galbena, dorsala albastra cu negru si inotatoare pectorale si anale albastre cu varful galben
Inmultire: ca si alte ciclide din Lacul Tanganyika, acesta fecundeaza icrele cu gura. Femeladepune icrele, apoi leridica in gura si masculul le fecundeaza. Incubatia dureaza cam trei saptamani. Puii sunt dezvoltati si pot inota, parintii nu se ingrijesc mai departe de pui, acestia pot fi hraniti cu nalupi de Artemia, Daphnia sau hrana sub forma de pudra.
Nu este agresiv dar se recomanda un acvariu mare pentru ca au nevoie de spatiu de inot. Acvariul trebuie sa aiba capac deoarece acesti pesti vor sari. Apreciaza prezenta unor plante cu frunza lata deoarece se vor adaposti sub aceasta.
Nu sunt pretentiosi dar este indicat sa aiba o dieta variata, se pot hrani cu fulgi, granule, Artemia, larve de Chironomidae.
Este un peste pasnic dar se indica sa fie tinut in grupuri.

mascul-Cyprichromis-leptosoma

Cyprichromis-leptosoma-Mpulungu

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.