Cyrtocara moorii – Blue Dolphin

Cyrtocara moorii - Blue Dolphin

Denumire stiintifica: Cyrtocara moorii
Denumire populara: Blue Dolphin
Areal de raspandire: Africa; Lacul Malawi.
Habitat: Aceasta specie o intalnim la o adancime cuprinsa intre 3 si 15 metri, in zona nisipoasa a Lacului Malawi
Grup: utaka (nisip)
Marime: 15-25 cm
ph 7,0-8,5
Duritate 10-30 dGH
Temperatura 22-28 °C
Acvariu: Este recomandat sa-i crestem intr-un acvariu de minim 300 de litri,
Comportament: Specie puţin agresiva. Masculul trebuie tinut impreuna cu mai multe femele. Masculul devine foarte agresiv in perioada de imperechere.
Specii compatibile:
specii din genurile: Aulonocara, Dimidochromis, Sciaenochromis, Nimbochromis, Copadichromis, Synodontis, Maylandia, Labidochromis, Pseudotropheus.
Hrana: Granule sau fulgi cu conţinut ridicat de proteine, hrana vie (melci, larve de tantari, microorganisme, crustacee, tubifex), carne maruntita, O alimentatie sanatoasa trebuie asigurata pentru a-si menţine coloritul.
Dimorfismul sexual:
Masculul este mai mare si are fruntea bombata
Reproducere:
Formează o familie matriarhală. Icrele sunt depuse in mici excavatii făcute in nisip. Sunt depuse pană la 100 de icre. Ele sunt incubate de catre femela in cavitatea bucala pentru 21-25 de zile. Puietul este viguros si inoata liber dupa 3 saptamani, timp in care se pot hrani cu hrana vie de mici dimensiuni si hrana speciala pentru puiet. Femela continua sa aiba grija de pui timp de o saptamana dupa ce sunt eliberati din gura.
Inmultirea nu este dificila.
Observatii:
Schimburi frecvente de apa sunt necesare pentru a-si mentine culorile vii(minim 20-25% saptamanal). Pestii Cyrtocara moorii sunt sensibili la poluarea apei.

Pereche Ciclide Africane mascul si femela Malawi Blue Dolphin Cichlid, Hump-Head Cichlid, Cyrtocara moorii, Haplochromis moori

Cyrtocara moorii - Blue Dolphin

Cyrtocara moorii - Blue Dolphin

ciclide africane Lacul Malawi Cyrtocara moorii Blue Dolphin

Cyrtocara moorii, Blue Dolphin

Cyrtocara moorii

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.