Geophagus tapajos orange head

Geophagus tapajos orange head

Origine: Brazilia
Ordinul: Perciformes, Familie: Cichlidae
Dimensiuni maxime: 20-25cm
Temperatura: 26 – 30 °C
ph: 4,5 – 7,5
Dieta: in natura se hraneste cu nevertebrate mici acvatice si terestre, seminte, detritus organic si sedimente; in acvariu pot fi hraniti cu tubifex, artemia, larve de tantari, fulgi sau granule pe baza de spirulina
Comportament: Geophagus tapajos orange head este o specie extrem de linistita exceptand perioada de reproducere.
Se recomanda ca acesti pesti sa fie tinuti in grupuri de minim 5 exemplare, in cazul in care sunt tinuti mai putini acestia pot deveni nervosi si agresivi.
Dimorfism sexual: masculii sunt mai intens colorati si tind sa creasca mai mari decat femelele; ating maturitatea sexuala dupa 1 an.
Reproducere: pentru a depune pestii se vor hrani diversificat si bine plus mari schimburi saptamanale de apa
Femela depune icrele iar masculul pazeste zona; dupa 72 ore eclozeaza puietul si este luat imediat de femela in gura pentru a le oferi protectie(pot exista si cazuri in care sunt luati de ambii parinti). La 8-11 zile de la eclozare parintii incep sa ii elibereaze cu prudenta pentru a se hrani, initial perioade scurte de timp; in cazul in care sunt depistate pericole acestia se adapostesc imediat in gura parintilor – adultii isi misca repede aripioarele ventrale pentru a da alarma.
Puietul este usor de hranit: mancare fina de buna calitate, artemia, microviermi, etc.

Geophagus sp. tapajos cu pui

geophagus tapajos orange head

geophagus tapajos - orange head

Geophagus sp Tapajos Orange Head

Geophagus sp. Orange Head si Lemon Tetra

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.