Gymnocorymbus ternetzi

Gymnocorymbus ternetzi

Pestele Tetra negru este cunoscut si sub denumirea de Tetra vaduva neagra. Acesti pesti sunt foarte populari printre crescatori si disponibili in majoritatea pet-shopurilor. Pot trai in acvarii comune, cu specii bine alese. Evitati sa-i pastrati in acelasi acvariu cu mreana tigrul sau alti pesti mai agresivi, si de asemenea evitati sa-i pastrati in acelasi acvariu cu pesti cu aripioare mari, precum pestele Luptator sau pestele Inger, pentru ca Tetra negru va ataca acesti pesti.
Incercati sa pastrati pestii Tetra in grupuri de la 5 in sus, pentrua evita agresiunile fata de alti pesti si pentru a limita aceste agresiuni la propria specie.
Tetra negri nu sunt foarte pretentiosi in ceea ce priveste apa si pot fi recomandati pentru incepatori. Incercati sa-i pastrati intr-un acvariu mare si sa schimbati destul de des apa.
In perioada de inmultire nu au nevoie de un tratament special. Oferitile in schimb vitamine din magazinele de specialitate si din cand in cand ii puteti delecta cu carne congelata.
Tetra negri ajung la o dimensiune de 6 cm si la o varsta de 3-5 ani. Ei au nevoie de o apa la temperatura de 24-27 de grade C, o duritate a apei de 5 pana la 20 dH, un PH intre 6 si 7,5.

Gymnocorymbus

gymnocorymbus_ternetzi

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.