Altolamprologus Calvus

Altolamprologus calvus

Altolamprologus calvus apartine familiei Cichlidae (ciclide africane), reprezentata de pestii de apa dulce, care s-au adaptat unei game largi de nise ecologice, rezultate in urma evolutiei unei diversitati de specii, care traiesc in stransa legatura unele cu altele. Aceste specii au o gura mare si un corp comprimat,
inotatoarea dorsala este foarte dezvoltata, intinzandu-se de-a lungul intregii lungimi a spatelui. La fel ca majoritatea cichlidelor, Altolamprologus calvus prezinta numeroase variatii coloristice, de la negru si cenusiu si pana la galben.
Poate fi intalnit numai in partile sudice ale lacului Tanganyika, in regiunile stancoase, de la linia tarmului si pana la o adancime cuprinsa intre 3 si 41 de metri. Este un pradator specializat, hranindu-se cu oua, puiet, pesti tineri si crustacee mici de pe stancile si recifii pe care traieste. Corpul comprimat lateral ii permite sa patrunda in culuarele cele mai stramte si in fisurile inguste dintre stanci si sa extraga prada ascunsa in aceste locuri. Gura sa mare, pe care o deschide cu rapiditate si capacitatea de absorbtie enorma ii confera un avantaj imens in fata prazii. Din fericire, atunci cand se afla in captivitate, poate fi hranit cu o varietate de hrana bogata in proteine. Nu trebuie sa va ingrijorati daca Altolamprologus calvus nu se dezvolta la fel de rapid ca alti pesti de acvariu; aceasta specie creste foarte lent.
Abilitatea de a se strecura printre stanci si recifi a condus la dezvoltarea unei strategii de reproducere inovatoare: femelele localizeaza o crapatura sau o pestera, care este prea stramta pentru a permite masculului sa patrunda in interior (masculii pot creste pana la 13 cm, in timp ce femelele sunt mai mici). Aici depune aproximativ 300 de oua. Masculul se posteaza la intrare si fertilizeaza ouale eliberand sperma in apa. Ambii parinti pazesc embrionii aflati in dezvoltare: masculii patruleaza prin fata crapaturii in roca, ocazional plecand in cautarea hranei, in timp ce femelele raman in interiorul fisurii tot timpul, pana in clipa in care ouale eclozeaza. Tinerii pestisori continua sa fie protejati atata vreme cat raman pe teritoriul pazit de catre parinti.

Altolamprologus calvus black:

Altolamprologus Calvus Black - ciclide africane Lacul Tanganyika

Altolamprologus calvus black

Altolamprologus calvus  black

Altolamprologus calvus white:

Altolamprologus calvus white - ciclide africane Lacul Tanganyika

Altolamprologus  calvus  white

Altolamprologus calvus white

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.