Hemigrammus caudovittatus

Hemigrammus caudovittatus

Specia este raspandita in Brazilia, Paraguay si Argentina: in zona Rio de la Plata. In acvaristica este cunoscut sub numele de “Tetra de Buenos Aires”. Corpul este relativ inalt, alungit, masculul fiind mai suplu ca femela. Ajunge la 6-7 cm lungime. Flancurile sunt colorate intr-un gri-verde deschis, avand o dunga rosie stralucitoare, care tine de la opercule pana la radacina cozii unde se extinde sub forma unei pete. Partea de sus a irisului este rosu stralucitor. Partea din fata a dorsalei este rosu inchis, restul aripioarei fiind transparenta. Reproducerea este foarte usoara. Intr-un acvariu de 15-20 l, introducem o pereche. Cateva tufe de plante si o plasa de protectie a icrelor sunt necesare. Pestii depun cam 400-500 de icre care eclozeaza dupa 24-30 de ore. Reproducatorii se vor scoate dupa depunere. Larvele mai stau atarnate de plante si geam cam inca 3-4 zile, apoi incep sa inoate liber. Pot fi hraniti cu galbenus de ou sau microviermi de la inceput, apoi dupa 3-4 zile cu nauplii de Artemia salina. Cresc foarte repede.
Sinonime: Hyphessobrycon anisitsi, Hemigrammus anisitsi, Hyphessobrycon erythrurus, Buenos Aires Tetra, Diamond Spot Characin, Red Cross Fish
Familie: Characidae
Temperatura: 18 – 28 °C; ph: 5,8 – 8,5
Speranta de viata: 5 ani
Dieta: omnivor.
Temparament: specie pasnica.
Hemigrammus_caudovittatus

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.