Hyphessobrycon callistus

Hyphessobrycon callistus

Sinonime: Tetragonopterus callistus, Hyphessobrycon melanopterus, Hemigrammus melanopterus.
Familie: Characidae
Origine: America de Sud, fluviul Amazon
Dimensiuni maxime: 4,5cm
Temperatura: 22 – 28 °C
ph: 5,5 – 7,5
Acvariu minim recomandat: 50litri
Dieta: este un peste omnivor, nepretentios la mancare dar aceasta trebuie sa fie cat mai variata pentru o stare buna de sanatate.
Durata de viata: pana la 5 ani.
Hyphessobrycon callistus este un peste pasnic; se recomanda sa fie tinuti intr-un acvariu plantat, in grupuri de cel putin 4 exemplare; acestia se pot asocia cu alte specii de pesti pasnici.
Au nevoie de o apa curata si oxigenata dar in ceea ce priveste parametrii apei, iluminarea sau miscarea apei acest peste nu este pretentios.
Reproducere: se poate folosi un acvariu plantat si cu substrat avand aproximativ 10 litri; in acesta se pot pune mai multe femele si un mascul daca sunt gata pentru depunere; apa trebuie sa fie usor acida (ph=6-6,5) iar temperatura intre 26-28 °C.
Dupa ce icrele au fost fertilizate parintii se scot deoarece le vor mananca; puii eclozeaza dupa o zi si vor incepe sa manance dupa ce se resoarbe sacul vitelin.

hyphessobrycon  callistus

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.