Melanoides tuberculata

Melanoides tuberculata

Melanoides tuberculata:
Denumire comuna: Melci de substrat
Denumire stiintifica Melanoides tuberculata
Origine: Asia de Sud-Est
Diam longitudinal cochilie: 3 cm
Diam transversal cochilie: 1 cm
Temperatura apei: 16 – 30 °C
Prametrii apei: pH 6.5 – 7.5
Viteza de reproducere: Mare
Mancator de alge
Dificultate de crestere: Usoara
Melanoides tuberculata este un melc de acvariu foarte usor de intretinut si inmultit, dar care este considerat benefic pentru un acvariu, datorita faptului ca va consuma resturile de alimente si alge si, prin deplasarea sa continua prin substrat, va asigura aerarea acestuia. In timpul zilei, are tendinta de a se ascunde in substrat, de unde ii vine si denumirea, fiind mai activ in timpul noptii.
Este un melc care da nastere puilor vii, gata formati. Spre deosebire de multe alte rude de-ale sale, nu este un melc hermafrodit, masculii sunt putin mai mari decat femelele.
Nu poate trai fara minerale deoarece are nevoie de sare pentru a-si construi cochilia. Se hraneste cu alge si resturi de mancare, ceea ce-l face un excelent ‘sanitar’ al acvariului. Este un melc nocturn, ziua stand ascuns in substratul din acvariu. Niciodata nu ne putem da seama de adevarata populatie care exista la noi in acvariu decat daca stingem lumina si o aprindem dupa 2-3 ore de intuneric. In scurt timp, populatia creste foarte mult si da impresia ca substratul se misca datorita miscarilor lor. Acesta este un avantaj pentru plante pentru ca le aereaza radacinile. Singurul lor dezavantaj este ca patrund peste tot, chiar si in filtru. cateodata se vad zeci de astfel de melci la suprafata apei, ceea ce este un semn de proasta calitate a apei.
Daca doriti sa scapati de ei sau sa aveti mai putini introduceti in acvariu pestii Botia sau melci asasini.

Melanoides tuberculata - malaysian Trumpet Snail

melanoides  tuberculata

Melanoides tuberculata

melanoides tuberculata

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.