Mithraculus sculptus – Emerald Crab

Mithraculus sculptus - Emerald Crab

Acvariu minim 110 Litri
Dimensiune 5-6cm
Apa:Sarata, 1.020 – 1.025
pH:8.1 – 8.4
Temperatura 22 -26 °C
Duritatea apei 8-12 °d
Dieta Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
Durata de viata 8-12 ani
Sunt rezistenti si atat timp cat nu este o concentratie mare de cupru sau fluctuatii majore ale parametrilor apei, vor fi in regula. Este important de stiut ca acesti crabi vor sta in interiorul cochiliilor goale de melci si deci, este nevoie de mai multe cochilii pentru a le putea schimba. Daca ei nu gasesc o cochilie suficient de mare, vor omori un melc sau un alt crab pentru a putea lua cochilia.
Se vor hrani atat cu resturile meselor pestilor, cu detritus dar si cu multe specii de alge daunatoare in acvariu. Acesta nu este un excelent consumator de alge insa face o treaba destul de buna. Algele pot fi suplimentate cu hrana uscata pe baza de alge.
Nu vor deranja pestii din acvariu insa este posibil sa omoare melcii pentru cochiliile lor. Este un crab cu colorit superb care se protejeaza ascunzandu-se in cochiliile melcilor si blocand intrarea in aceasta cu clestele.

Emerald Crab - Mithraculus sculptus

Mithraculus sculptus - Emerald Crab

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.