Neritina Ruby

Neritina snails

Melci Nerite se gasesc in apa sarata, apa salmastra si apa dulce. Multe specii se simt bine atat in apa dulce cat si apa salmastra. In salbaticie, melcii Nerite sunt gasiti si in jurul Oceanelor Pacific si Caraibe. Melcii Nerite au devenit foarte repede populari în acvariile cu apa sarata cat si in cele cu apa dulce din cauza faptului ca acestia sunt foarte buni mancatori de alge si foarte rezistenti. Cele mai multe specii mananca numai alge si legume. Daca aveti un acvariu cu o populatie stabila de alge nu veti avea nevoie de hrana suplimentara pentru acesti melci. Neritinele sunt mancatori de alge si s-ar putea cand nu mai au ce curata in acvariu sa fie nevoie sa ii hranim cu materie vegetala. Alimentul ideal include alge si legume sub forma de napolitane scufundate sau fulgi care sa se scufunde. Exista totusi specii care sunt necrofagi iar acestia vor avea nevoie de o dieta mai diversificata.
Melcii Nerite nu cresc foarte mari; de obicei mai putin de 2,5 cm iar cele mai multe specii prefera o temperatura intre 22-26 °C, desi rezista foarte bine si in acvarii fara incalzitoare. Sunt foarte prietenosi si nu vor deranja nici un alt locuitor din acvariul dumneavoastra.
Chiar daca melci Nerite sunt foarte rezistenti, ei sunt sensibili la un nivel ridicat de nitrati. Acestia sunt foarte sensibili impotriva medicamente pe baza de cupru si astfel de medicamente nu ar trebui sa fie utilizate intr-un acvariu care contin melci Nerite pentru ca un melc mort sau doi pot polua apa foarte repede. Daca pastrati melci Nerite in apa dulce ei prefera apa dura si nu ar trebui sa fie pastrati in acvarii cu un pH mai mic de 7. Calcarul este foarte recomandat in acvariu atunci cand va pastrati melci Nerite in apa dulce.

Neritina Ruby

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.