Neritina zebra – Neritina natalensis

Neritina zebra - Neritina natalensis

Neritina natalensis (melc zebra) sub numele sau mai putin cunoscut: vittina coromandeliana, este foarte bun mancator de alge, curatarea unei frunze de anubias de algele care o napadeasc nu ii ia mai mult de o ora acestui nevertebrat cu un apetit sanatos. Melci Nerite se gasesc in apa sarata, apa salmastra si apa dulce.
Multe specii se simt bine atat in apa dulce cat si apa salmastra, de asemenea. In salbaticie, melcii Nerite sunt gasiti si in jurul Oceanelor Pacific şi Caraibe. Acest lucru le da o distributie aproape global, desi ele nu se gasesc in mod natural în Oceanul Atlantic. Ele vin intr-o diferita varietate de culori, cum ar fi: zebra, verde, cafeniu, negru, alb insotite intodeauna de un anumit model.
Melcii Nerite au devenit foarte repede populare în acvariile noastre de apa sarata cat si in cele de apă dulce din cauza faptului că acestisa sunt foarte buni mancatori de alge,si sunt foarte rezistente. Cele mai multe specii mananca numai alge dar si o cantitate mai mica de legume. Daca aveti un acvariu cu o populatie stabila de alge nu veti avea nevoie de hrana pentru a alimenta melcii dumneavoastra. Ei vor găsi hrana de care au nevoie. Neritinele sunt, totusi, mancatori de alge feroce si s-ar putea, cand nu mai au ce curata in acvariu, in acel moment să fie nevoie sa le hrănim cu materie vegetala. Alimentul ideal include alge si legume sub forma de napolitane scufundate, sau fulgi care se duc la fund. Exista totusi specii care sunt necrofagi si aceste specii vor avea nevoie de o dieta mai diversa.
Melcii Nerite nu cresc foarte mari; de obicei mai putin de 2,5 cm si cele mai multe specii rezista la o temperatura 22-26 °C, desi rezista foarte bine in acvarii neincalzite. Sunt foarte prietenosi si nu vor deranja nici un alt locuitor din acvariul dumneavoastra.
Chiar daca melci Nerite sunt foarte rezistenti, ei sunt sensibili la un nivel ridicat de nitrati. Acestia sunt foarte sensibili impotriva medicamente pe baza de cupru si astfel de medicamente nu ar trebui sa fie utilizate intr-un acvariu care contin melci Nerite pentru ca un melc mort sau doi pot polua apa foarte repede. Daca pastrati melci Nerite in apa dulce ei prefera apa dura si nu ar trebui sa fie pastrati in acvarii cu un pH mai mic de 7. Calcarul este foarte recomandat in acvariu atunci cand va pastrati melci Nerite in apa dulce.

Neritina natalensis

Neritina natalensis

Neritina natalensis melci mancatori de alge - acvariu

Neritina natalensis Sp. Leopard (Leopard Nerites)

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.