Nimbochromis polystigma

Nimbochromis polystigma

Masculii sunt mai mari si au coloritul mai intens decat femelele, deasemenea acestia au cateva pete asemanatoare cu icrele pe inotatoarea anala.
Se inmulteste prin icre, care sunt incubare in gura (moutnbrooder). Femela depune icrele si le aduna, le fertilizeazain gura si le incubeaza o perioada de 12-18 zile. O data eliberati puii, acestia nu se mai intorc la adapostul oferit de femela. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat daca s-au folosit cinci, pana la sapte femele si un mascul.
Acvariul trebuie sa fie decorat cu pietre si lemn in asa fel incat sa se ofere cat mai multe ascunzatori. Substratul trebuie sa fie nisipos deoarece acesti pesti vor sapa. Se recomanda schimbari dese, partiale de apa deoarece acesti pesti sunt sensibili la poluare, deasemenea se recomanda ca filtrarea si oxigenarea sa fie eficiente.
Sunt carnivori dar pot fi hraniti cu granule pentru Cichlidae si cu Artamia, larve de Chironomidae, rame sau inima de vita. Hrana trebuie sa fie cat mai variata pentru o stare de sanatate buna a pestelui.
Comentarii: Comentarii: Sunt pesti pasnici dar teritoriali, se pot tine impreuna cu alte Cichlidae din Lacul Malawi cu care sunt compatibili la cerintele apei si care sunt de talie similara. Vor manca pestii mai mici.

mascul Nimbochromis polystigma:

mascul-Nimbochromis-polystigma

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

vand-ciclide-.fw

Lista ciclide africane