Poecilia reticulata – pestele Guppy

Poecilia reticulata mix, pesti Guppy

Distributie: nativ in nordul Americii de Sud, Venezuela, Guyana si Brazilia, precum si mai multe insule din Caraibe, inclusiv Trinidad si Tobago, Barbados, Antigua, Barbuda si Antilele Olandeze.
Populatii salbatice inca exista in aproximativ 50 de alte tari de petot globul, inclusiv Marea Britanie(in multe tari a fost introdus deoarece mananca larvele de tantari)
Habitat: O specie incredibil de adaptabila, se gaseste la altitudini mari, mlastini tulburi si santuri.
Unele populatii traiesc in ape salmastre, in natura nu au tendinta de a prospera in habitate cu cresteri luxuriante de alge, vegetatie marginale si/sau plante acvatice.
Lungime maxima: 6 cm
Acvariu minim 40 litri
Intretinere: Nepretentiosi, un acvariu cu plante plutitoare este recomandat, curentii puternici ar trebui sa fie evitati.
Temperature apei: 23-28 °C
pH: 7.0-8.5
Duritate: 10-30 dH
Dieta: in mediul salbatic consuma in primul rand insecte sau larvele acestora, in acvarii vor accepta majoritatea alimentelor oferite, nefiind pretentiosi la mancare
Comportament: Este o specie foarte pasnica, se poate tine in acvariu cu alte specii de vivipari pasnici, rasboras, corydoras, loricariids, tetra, etc
Masculii sunt mai colorati decat femelele. Pestele masculi are gonpodium – este o modificare a inotatoarei anale folosita in reproducere. Femelele sunt mai mari decat masculii.
Reproducere: Foarte usoara. Nasc puii vi. Se recomanda sa se tina mai multe femele intr-un acvariu pentru fiecare mascul deoarece asectia pot fi foarte insistenti pentru reproducere si urmaresc constant femele.
O femela gestanta poate fi identificata prin zona intunecata chiar in spatele burti in zona anala. O femela poate naste odata intre 5-100 pui, gestatia dureaza intre 4-6 saptamani.
Excesul de sperma viabila poate fi pastrata in oviduct pentru o lunga perioada de timp, femela putand da nastere mai multor serii de pui chiar daca nu mai este nici un mascul in acvariu, femelele sunt in masura sa nasca pui inca 6 luni sau mai mult in cazul in care nu sunt prezenti masculii.
Pesti adulti pot manca puii, daca acvariul nu este plantat.

pestii guppy-poecilia-reticulata - masculi

Acanthophacelus reticulata

Gupi--Mix-Poecilia-reticulata

Half-black Yellow Guppy

Guppy mascul- femela

mascul guppy

poecilia reticulata yellow platinium tuxedo

Guppy-Fish

Leopard-spot-Mascul-Endler

Poecilia reticulata, guppy femela

Poecilia reticulata

guppy moscow - pesti apa dulce

Mascul leopard - guppy

Japan Blue Guppy

guppy - poecilia reticulata

neon Blue Guppies

Coral Red Guppy Mascul

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.