Synodontis flavitaeniatus

Synodontis flavitaeniatus

Masculii sunt mai supli decat femelele, mai ales daca acestea poarta icre. De asemenea se pot sexa si examinand papila genitala, procedand astfel: se ia pestele in mana si se intoarce cu burta in sus cu grija sa nu ne intepam in spinul din dorsala. Se trage usor de coada si se examineaza papila genitala. Masculii prezinta o papila aspracu spermaduct iar femelele au oviduct pe partea ventrala a papilei.
Inmultire: Nu s-a realizat in acvariu inca.
Ingrijire: Acvariul trebuie sa fie mare, cu substrat nisipos si ascunzatori multe, amenajat in stil Malawi. Se pot adauga si crengi sau radacini submerse.
Hranire: Poate fi hranit si cu granule sau fulgi insa prefera hrana vie precum Artemia, creveti, larve de Chironomidae. Este importanta componenta vegetala din dieta sa, deci poate fi hranit cu hrana pe baza pe plante sau cu Spirulina.
Comentarii: Este un peste relativ pasnic insa poate manca pestii mici, se poate tine impreuna cu pesti de aceeasi marime sau apropiat. Se poate tine individual sau in mici grupuri daca spatiul permite.
Denumire populara: Pyjama Catfish
Dificultate:Moderata
Acvariu minim: 200 Litri
Dimensiune: 15,5 cm
Apa: Dulce
pH: 6.5 – 8.2
Temperatura: 24-29°C
Duritate: 4-25°d
Raport sexe: 1:1 M:F
Dieta: Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
Durata de viata: 5-17 ani
Habitat: Zair, Africa
Familie: Mochokidae

Synodontis  flavitaeniatus

Synodontis flavitaeniatus

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.