Toxotes jaculatrix

Toxotes jaculatrix

Pestele Arcas Comun, Pestele Arcas Dungat
Familie: Toxotidae
Origine: India, Myanmar, Thailanda, China, Insula Ryukyu, Malaezia, Philippines, Micronesia, Palau, Indonezia, Insula Solomon, Papua Noua Guinee, Vanuatu si Australia de Nord.
Habitat: populeaza diverse biotopuri, inclusiv rauri cu apa dulce, lacuri si iazuri; in mangrove si estuare cu apa salmastra. Acest peste prefera zonele umbrite in care exista vegetatie marginala de pe care poate prinde diferite insecte.
Dimensiuni maxime la care poate ajunge: 30cm
Temperatura: 25 – 30 °C
ph: 7.0 – 8.0
Dieta: in natura se hraneste cu nevertebrate acvatice si terestre, pesti mai mici, fulgi; hrana vie sau congelata.
Pestele arcas are capacitatea de a trage cu jeturi de apa spre insectele aflate pe diferite plante in afara apei, insecta cade in apa si este mancata.
Toxotes jaculatrix este destul de pacifist fata de pestisorii mai mici din specii diferite de a sa dar poate fi foarte agresiv fata de memebrii propriei specii.
Acvariu minim recomandat are 200litri, pentru un peste adult 500litri iar acesta are radacini sau plante care coboara in sau ies afara din apa. Cel mai potrivit este un acvariu foarte adanc, umplut pe jumatate cu apa care sa ofere un spatiu deasupra apei unde insectele sa poata fi introduse.

Toxotes   jaculatrix

Banded Archerfish - Toxotes jaculatrix

Toxotes  jaculatrix

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.