Amblypharyngodon mola

Amblypharyngodon mola

Alte denumiri stiintifice: Cyprinus Mola,  Mola Carplet, Leuciscus Mola, Amblypharyngodon gadigarhi
Origine: Pakistan, India, Bangladesh, Myanmar, Asia
Temperatura: 20-26 °C
pH: 6.5-7.5
Dimensiuni maxime 20cm, acvariu minim recomandat200litri
Hrana: Omnivor, fulgi, hrana vie, granule
Masculii sunt mai mari si mai frumos colorati(in special in perioada reproducerii) in comparatie cu femelele. Se inmultesc prin icre. Acvariul de reproducere poate sa aiba un strat fin se substrat sau san u aiba deloc si cateva plante cu multe frunze, pe cat de mari posibil. Inainte de reproducere trebuiesc hraniti cu hrana de calitate si din abundenta. De obicei depun dimineata, dup ace au fost introdusi in acvariu, deasemenea schimbarea partiala a apei poate induce depunerea icrelor.Adultii vor depune
printre plante, dar pentru ca acestia pot manca icrele trebuiesc separati. Dupa circa 24 ore icrele vor ecloza iar  puii pot fi hraniti cu nalupi de Artemia salina. Puii sunt usor de crescut.
Acvariul ideal pentru acesti pesti va avea pietre, plante si multe locuri in care sa se ascunda. Plantele trebuiesc sa fie specii rezistente, cu frunza tare pentru ca le pot ciuguli.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.