Apa verde (Green Water)

green aquarium water - apa tulbure verde acvariu

Aparitia apei tulbure verde este rezultatul cresterii numarului de alge din acvariu. Nu le dauneaza pestilor, dar nu e prea placuta la privit. Acest fenomen se produce din cauza cantitatii de nutrienti si de lumina care ajunge in acvariu. Apa din acvariu este bogata in nutrienti, ceea ce poate insemna ca le dai prea multa hrana pestilor tai. Alte explicatii ar fi suprapopularea si aglomerarea acvariului sau faptul ca nu schimbi apa destul de des, sau chiar o combinatie intre toate aceste motive. Evita sa plasezi acvariul in locuri din care poate primi lumina directa a soarelui daca acvariul are si lumina artificiala de la neoane.
Combatere: UV; se gasesc neoane care emit aceste raze de vanzare la magazinele specializate si au efect de distrugere a algelor verzi atat in acvarii cat si in iazuri(se folosesc neoane mai puternice si dureaza mai mult timp deoarece volumul de apa este mult mai mare)
ATENTIE: Razele UV sunt foarte daunatoare pentru ochiul uman, distrug retina, nu trebuie sa vedem neoanele uv cand sunt aprinse nici macar pentru perioade scurte de timp)
O metoda mult mai ieftina este cu crengute de salcie, se pun cat mai multe varfuri de salcie (cu lungimea cuprinsa intre 20-30cm) in acvariu astfel incat sa fie partea rupta in acvariu si varful afara din apa, au nevoie de sursa de lumina pentru a le da radacinile, in acest proces salcia produce o substanta care omoara algele microscopice verzi, apa devenind limpede din cateva zile pana la o saptamana, abia dupa ce apa a redevenit limpede se recomanda schimburi de apa nu innainte(daca se fac schimburi de apa innainte ca alga sa moara este ajutata sa se inmulteasca si mai mult deci este recomandat sa nu se mai fertilizeze si sa nu se schimbe deloc apa pana aceasta nu dispare)

apa verde acvariu

apa verde acvariu

salcie in acvariu - omoara algele microscopice ce fac apa verde

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.