Aulonocara hansbaenschi

Aulonocara hansbaenschi

Habitat: Lacul Malawi – Africa
Familie: Cichlidae – Haplochromis
ph: 7.5 – 8.9
Temperatura: 22-28 °C
Dimensiuni: 33 cm
Dieta: Omnivor
Agresivitate: redusa
Raport sexe: 1 mascul – 3 femele
Localizare in habitatul natural:
Se gaseste pe coasta est centrala de la Cobue in Mozambic catre Mkanjila Point in Malawi. O populatie introdusa exista in insula Thumbi West în Parcul National Cape Maclear. Aulonocara hansbaenschi traieste in zonele unde rocile si nisipul se intalnesc.
Marimea maxima a adultului: 33 cm
Ingrijire: O specie pasnica care poate fi mentinuta intr-un acvariu de 120 L. Are nevoie de suficiente locuri de ascuns si un strat fin de nisip de siliciu. Poate fi tinut cu alte specii pasnice din grupul Haplochromis si grupul Mbuna. Nu mentineti cu alte specii Aulonocara caci hibridizarea poate surveni
Hrana: Micronevertebrate ascunse in roci si în nisip. Se gaseste o mare varietate de mancare speciala din comert. Suplimentati cu baby brine shrimp si daphnia.
Depunerea icrelor va avea loc la intervale regulate si femela gusata (cea care are icrele fecundate in cavitatea bucala) va insoti alte female in spatiu deschis. Hrana recomandata pentru puiet este baby brine shrimp.

Aulonocara hansbaenschi

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.