Aulonocara O.B.

Aulonocara O.B.

Aulonocara OB nu este gasit in Lacul Malawi, este obtinut din incrucisarea dintre un mascul de Aulonocara cu o femela OB Mbuna.
Aceasta specie creata de om este problematica din cateva motive, este un hibrid, pe care multi pasionati de Ciclide africane il gasesc detestabil. Aceasta se bazeaza pe teoria ca orice hibrid va distruge puritatea fondului genetic al unei specii in cazul in care ajunge in acel habitatat.
Dimorfism sexual: masculul este mai viu colorat decat femela si are inotatoarea dorsala mai ascutita.
Inmultire: In perioada de inmultire pestii devin foarte agresivi, de aceea se recomanda separarea lor in vederea reproducerii. Femela depune icrele, apoi le tine in gura si stimuleaza masculul sa elibereze laptii. Fecindarea are loc in gura femelei. Aceasta va pastra icrele si puii in gura pana ce sunt destul de mari sa se hraneasca singuri.
Ingrijire: Acvariul trebuie sa aiba substrat nisipos si multe ascunzisuri formate din pietre. Se recomanda ca filtrarea si oxigenarea sa fie eficiente si sa se execute schimbari partiale dese de apa.
Hranire: Pot fi hraniti cu pelete, larve de Chironomidae, Daphnia sau Artemia congelata, evitati sa ii hraniti cu Tubifex.
Pot deveni agresivi in perioada de reproducere si se recomanda sa fie tinuti in acvarii specifice sau impreuna cu alte Cichlidae din Lacul Malawi.

Aulonocara marmelade OB

Aulonocara  O.B.

Aulonocara ob Marmelade

Aulonocara o.b. marmalade

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.