Aulonocara stuartgranti maleri

Aulonocara stuartgranti maleri

Orange Peacock, Sunshine Peacock, Yellow Regal Peacock, Aulonocara stuartgranti maleri
Familie: Cichlidae. Subfamilia: Pseudocrenilabrinae
Origine: Lacul Malawi. Se gaseste in partea de sud-vest a lacului, in jurul Insulelor Maleri, Insula Mumbo si Insula Namalenje.
Habitat: Acesta specie traieste in zonele asa-numite intermediare, in cazul in care malurile stancoase au intinderi de nisip cu pietre imprastiate.
Lungimea maxima: masculul 15 cm, dar de obicei mai mici, femela 9 cm
Dimensiune acvariu minim recomandat: un acvariu avand 120cm x 30cm x 30cm – 108 litri ar putea gazdui un singur mascul cu un grup de femele.
Instalarea acvariului: Aranjati cateva gramezi de roci in acvariu dar lasati spatii deschise intre ele unde s-ar putea ascunde pestii. Utilizati nisip fin ca substrat pentru a nu se rani. Acestia pot ataca plantele insa se poate tine cu cateva specii mai rezistente cum ar fi Vallisneria, Anubias, Sagittaria.
Temperatura 25-29 ° C
pH-ul 7.5-8.5
Duritate 10-25 ° H
Dieta: hrana vie si congelata ar trebui sa constituie cea mai mare parte a dietei, se hraneste aproape exclusiv din substrat, asa ca asigurati-va ca ajunge suficienta hrana in partea de jos a acvariului, in mediul natural trece nisipul prin branhiile sale pentru a prinde nevertebratele ascunse in substrat.
Este o specie pasnica compatibila cu multe comunitati de apa dura. In mod ideal, ar trebui sa fie pastrati intr-un biotop cu specii din Lacul Malawi. Masculii se vor lupta cu orice peste similar la culoare si model, asa ca aveti grija atunci cand populati acvariile. Puteti include Copadichromis sau Placidochromis, lithobates Otopharynx si Mbuna pasnic cum ar fi Labidochromis Caeruleus.
Nu trebuie niciodată sa fie pastrati cu pesti zgomotosi, cum ar fi mai multe specii agresive de Mbuna.
Cel mai bine este sa tineti un singur mascul impreuna cu 4-6 femele. Masculii sunt mai mari si mai colorati decat femelele.
Pentru reproducere e nevoie de un mascul si cel putin 3 femele, PH-ul ar trebui sa fie mentinut la aproximativ 8.2-8.5; pestele trebuie hranit bine cu hrana vie sau congelata
In timpul reproducerii masculul are culoarile intense incercand sa atraga femelele sa se imperecheze cu el si poate fi destul de agresiv.
Femela nu va manca in perioada de reproducere si poate fi usor de identificat: dupa gura ei umflata. Daca o femela este stresata poate scuipa puii prematur sau sa ii mance.
De asemenea, se remarca faptul ca, daca o femela este departe de grup pentru prea mult timp ea isi poate pierde pozitia ei in ordinea grupului.
Acest peste nu a fost inca descris de stiinta, dar se intalneste destul de des in acvaristica.
Aulonocara stuartgranti maleri pare sa formeze o populatie izolată in lac, sugerand ca este o specie distincta.

Aulonocara stuartgranti maleri

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.