Black Beard Algae – BBA

Alge - Black Beard Algae BBA

Alge Black Beard, BBA
In general aceasta alga creste pe marginile frunzelor plantelor cu un ritm de dezvoltare mai lent, pe decoruri si chiar si pe echipamentele din acvariu. De asemenea, uneori algele se dezvolta si in zonele cu curenti puternici din acvariu. Acest tip de alga creste in smocuri de circa 0.5 cm inaltime.
Cauzele aparitiei:
In acvariile intens luminate, prezenta acestei alge este semnul lipsei de CO2 sau a fluctuatiei nivelului acestuia. In acvariile slab luminate, aceasta apare adesea in urma schimbarii nivelului de CO2 din apa.
Indepartarea ei:
Intr-un acvariul intens luminat este nevoie de marirea nivelului de CO2 din apa si/sau de o imbunatatire a circulatiei apei in jurul plantelor. Pentru inceput este bine sa periati sau sa taiati cat mai multe smocuri manual. Cresteti treptat nivelul dioxidului de carbon pana la o valoare de 30 ppm sau mai mare insa fiti cu ochii pe pesti pentru a observa daca acestia respira greu. Pentru a impregna o miscare cat mai mare la suprafata apei si pentru a exista o circulatie cat mai buna a apei in acvariu puteti apela la o pompa suplimentara. In cazul in care aveti un acvariu slab iluminat si care nu este dotat cu un sistem CO2 este mai bine sa nu faceti schimburi de apa repetate deoarece acestea nu vor face decat sa se dezvolte aceste alge. Deoarece apa de la robinet contine deja o cantitate mai mare sau mai mica de CO2 dizolvat, introducerea acesteia in apa din acvariu poate duce la fluctuatii ale nivelului de CO2 din apa si implicit la o dezvoltare a BBA. Acest tip de alge raspunde mult mai repede decat plantele la fluctuatiile nivelului de CO2. Pentru indepartarea acestei alge puteti apela si la SAE care par sa consume acest tip de alge insa nu complet. De asemenea cu apa oxigenata (se injecteaza local cu o seringa intre 50ml-80ml H2O2 la 100l apa) sau o supradoza a suplimentelor pentru CO2 cum sunt Seachem Excel sau Easy Life Easy Carbo va ajuta la o indepartare definitiva a acestor alge.

Black  Beard  Algae

ALGE BBA-Algae

Alge - Hair - beard algae

Alge - Black Beard Algae BBA

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.