Black Tiger (Caridina cf. cantonensis black Tiger)

Caridina cf. cantonensis black Tiger

Una dintre cele mai recente specii de creveti introdusa in acvaristica este Black Tiger (Tigrul negru). Fiind un crevete deosebit de rar, de frumos si de greu de reprodus, acesta se gaseste destul de greu si la preturi foarte ridicate.
Aceasta specie de creveti a fostobtinuta prin reproducerea selectiva a crevetilor tigru. Astfel treptat s-au obtinut creveti a caror dungi negre ocupau tot mai mult din suprafata corpului pana s-a ajuns ca intregul corp al acestui crevete sa fie negru. Aceasta metoda de reproducere selectiva pentru obtinerea unor varietati deosebite are consecintele ei care in acest caz se manifesta printr-o vulnerabilitate mult mai mare la boli si sensibilitate la conditiile improprii din apa.
Parametrii apei
Majoritatea crescatorilor cresc si reproduc aceasta specie intr-o apa cu un pH neutru ( 7 ) care totodata si o duritate scazuta. Totusi crevetii Black Tiger par sa o duca destul de bine si intr-o apa mai dura ( gH – 12 ) cu un pH mai ridicat ( 7.8 )
Reproducerea:
Crevetii Black Tiger par sa fie extrem de dificil de reprodus si de mentinut in viata totodata. Majoritatea crescatorilor au o populatie scazuta pe care se straduiesc sa o pastreze in viata. Din tentativele semi-esuate ale crescatorilor de a-i inmulti, ies insuficienti creveti pentru a putea fi comercializati, lucru ce ii face in continuare sa fie foarte scumpi. Pentru a obtine o specie mult mai robusta, mai rezistenta si mai prolifica, crescatorii au combinat crevetii obtinuti in acvariu cu crevetii “Tigru” (Tiger shrimp) salbatici.
Exista cateva clase de diferentiere a crevetilor Black Tiger. Cu cat gradul de transparenta este mai scazut cu atat gradul este mai mare, iar pretul este mai ridicat. Diferitele clase ofera totodata acvaristilor posibilitatea de a observa pasii care s-au urmat pentru a putea fi obtinuta aceasta specie.

Caridina  cf. cantonensis black Tiger femela

Caridina  cf. cantonensis black Tiger

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.