Boraras urophthalmoides

Boraras urophthalmoides

Origine: Thailanda
Temperatura: 24 – 28 °C, Ph: 6.0-7.0
Lungime maxima: 12-16 cm
Hrana: insecte, viermisori, crustacee mici
Acvariul minim recomandat trebuie sa aibe dimensiunile la baza: 40 cm x 20cm
Dimorfismul sexual: masculii sunt mai mici si mai colorati decat femelele 
Acvariul trebuie sa fie bine plantat pe laterale si pe partea din spete, lasand in partea centrala loc liber pentru ca pestii sa inoate, acvariul mai poate fi decorat cu crengi sau cu radacini iar plantele plutitoare vor imprastia lumina si vor oferi pestilor mai multa siguranta.
Inmultire: ca multe alte specii din aceasta familie, se inmultesc prin icre si nu prezinta instinct parental. Pestii se hranesc cu hrana vie din belsug inainte de depunere, apoi pestii se introduc intr-un acvariu de reproducere. Acest acvariu trebuie sa contina plante cu frunze fine sau moss care va actiona ca mediu de depunere. Acvariu poate fi filtrat cu un simplu burete si trebuie sa aiba luminozitate slaba. Adultii se introduc fie pereche, fie in grup, caz in care vor rezulta mai multe icre. Dupa depunere adultii se scot iar puii se vor creste separat. Icrele vor ecloza in cateva zile dar dupa ce acestia pot inota pot fi hraniti cu nalupi de artemia si infuzorii.
Familie: Cyprinidae

Boraras urophthalmoides

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.