Ctenopoma kingsleyae – Tailspot ctenopoma

Temperature apei: 25 – 28 ° C
pH-ul: 6.0-8.0
Duritate: 5-20 ° H
Distributie: in nord-vestul Africii, a mai fost inregistrat in Mauritania, Senegal, Gambia, GuineaBissau, Guineea, Sierra Leone, Liberia, Coasta de Fildes, Ghana, Togo, Benin, Nigeria,Camerun, Gabon si Republica Democratica Congo.
Habitat: populeaza in principal zone de padure tropicala si de coasta.
Lungime maxima: pana la 25cm, in acvariu pot ajunge pana la 20cm.
Un singur exemplar ar putea fi tinut intr-un acvariu de minim 100 litri. Daca vreti sa-l pastrati cu alte specii un acvariu minim de 300 litri ar fi necesar.
Ca si alte Ctenopoma, aceasta specie trebuie tinuta intr-un mediu slab luminat, se pot adauga plante plutitoare pentru a asigura conditiile preferate. Adaugati si plante sau decoruri pentru a avea locuri in care sa se poata ascunde. Este o specie activa, asa ca are nevoie de zone ale acvariului deschise pentru inot. Acvariul trebuie acoperit deoarece poate sari din apa.
Este un pradator prin natura dar nu este nevoie sa fie hranit cu alti pesti in acvariu, poate fi hranit cu: Creveti, midii, rame si alte produse similare.
Asociere: pot fi tinuti impreuna cu Mormyrids, somn Synodontis si probabil Polypterus, ar fi o configurare interesanta.
Pentru reproducere e nevoie de acvariu mare si multe plante plutitoare, se inmulteste prin icre si depune de obicei noaptea, dupa depunere este se recomanda scoaterea parintilor pentru a nu le manca.
Se banuieste ca acesta specie nu devine matura sexual si nu pot depune pana la varsta de 5-10 ani.
Aceasta specie poate fi extrem de longetiva si exista rapoarte de exemplare care au supravietuit in acvarii peste 30 de ani.
Tailspot ctenopoma are un organ de respiratie in plus, cunoscut sub numele de organe labirint(precum pestii betta), acest organ permite pestelui sa respire aerul atmosferic intr-o anumita masura.

Tailspot ctenopoma

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.