Synodontis ocellifer

Synodontis ocellifer

Acvariu minim 200Litri
Dimensiune:15.2-20.3cm
pH 6.5-7.8
Temperatura 23-27 °C
Duritate 6-10 °d
Dieta:Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
Durata de viata intre 5-10 ani
Origine: Africa
Familie: Mochokidae
Masculii sunt mai supli decat femelele, mai ales daca acestea poarta icre. Deasemenea se pot sexa si examinand papila genitala, procedand astfel: se ia pestele in mana si se intorce cu burta in sus cu grija sa nu ne intepam in spinul din dorsala. Se trage usor de coada si se examineaza papila genitala. Masculii prezinta o papila aspra cu spermaduct iar femelele au oviduct pe partea ventrala a papilei.
Nu s-a realizat inca inmultirea pe cale naturala in acvariu, ci doar prin administrare de hormoni. Majoritatea puilor din comert sunt obtinuti astfel.
Acvariul trebuie sa fie mare, cu substrat nisipos si ascunzatori multe, amenajat in stil Malawi. Se pot adauga si crengi sau radacini submerse.
Poate fi hranit si cu granule sau fulgi insa prefera hrana vie precum Artemia, creveti, larve de Chironomidae. Este importanta componenta vegetala din dieta sa, deci poate fi hranit cu hrana pe baza pe plante sau cu Spirulina.
Este un peste relativ pasnic insa poate manca pestii mici, se poate tine impreuna cu pesti de aceeasi marime sau apropiat. Se poate tine individual sau in mici grupuri daca spatiul permite.

Synodontis  ocellifer

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.